8 oktober 2022
12:00

Sommens AIF

Referat: Bälaryds IK - Sommens AIF

Det blev förlust för A-laget även i den andra och avslutande kvalmatchen. Gästande Sommens AIF vann med 0-1 (0-0) efter att sent segermål på straff. Förlusten innebär att vi hamnar sist i vår kvalgrupp med noll poäng och det var ju inte alls vad vi hade tänkt oss. Men faktum är att vi inte kommit upp i nån bra spelnivå i dessa två kvalmatcher. När vi hade behövt prestera vår bästa fotboll för säsongen så var vi inte nära att lyckas med det. Och det känns ju inte bra alls.

Första halvlek mot Sommen var direkt svag. Vi var energilösa och stod på hälarna. Och vad det berodde på kan man ju fundera på. Det såg bra ut på uppvärmningen och killarna kändes påslagna i omklädningsrummet. Men när matchen började så var vi inte alls på tårna. SAIF vann betydligt mer första- och andrabollar och förutom de 10 första inledande, lite avvaktande minuterna så hade SAIF kommandot under första halvlek. De hade ett par fina lägen att näta samt ett stort antal halvchanser men som tur var för oss så var deras effektivitet inte den bästa denna dag. Plus att Adriano Hadi Wolender i vårt mål gjorde en del fina ingripanden. Det gjorde att vi kunde hålla 0-0 till pausvilan. Själva hade vi inte ett smack framåt under första 45 minuterna.

Vi pratade igenom läget i halvtidspausen och ingen av oss var ju nöjd med hur det hade sett ut i första halvlek. Vi gick sedan ut och lyfte oss i andra halvlek. Vi hade bättre energi, vann mer boll och kunde jämna ut spelbilden. Stundtals spelade vi helt OK och spenderade betydligt mer tid på SAIF:s planhalva än vad vi lyckades göra under matchens första 45 minuter. Men vi hade svårt att skapa de där riktigt vassa lägena. Vi hade två riktigt bra lägen, Liam Lindstrand och Gentijan Preteni var båda nära att sätta bollen utan att lyckas få till det. SAIF hade också ett par superlägen att göra mål, bland annat en stolpträff, men 0-0 stod sig. Dock skulle ett mål falla till slut och det var SAIF som gjorde det. Med knappt 10 minuter kvar så ordnade fd BIK-spelaren Fardin Mahmodi en straff som Mattias Hagberg tryckte dit fram till 0-1 vilket också blev slutresultatet.

Detta innebär att det blir en ren gruppfinal nästa helg mellan SAIF och NGIS på Sommens IP. För vår del är nu säsongen 2022 slut och vi får slicka sår och ladda om våra batterier. Det är emellertid viktigt i denna deppiga stund att se säsongen i lite större perspektiv. På det stora hela så har vår säsong varit mycket bra och det vore ju synd om de 2-3 sista veckorna skulle få avgöra känslan och upplevelsen av allt som hände mellan januari-september. För vi har haft många fina stunder och upplevelser tillsammans under året. Vi har ofta spelat en bra fotboll och vi är ett gott gäng som har kul tillsammans. Den vetskapen tar vi med oss in i 2023. Om de allra flesta väljer att stanna kvar och fortsätta så har vi något bra att bygga vidare på.